Kotona Norssissa ja kylässä yrityksissä

Syyskuussa Business Norssi -lukiolinjan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat tekivät yritysvierailut Vincit -ohjelmistoyritykseen, KraaKraa Eyeweariin, joka on tunnettu mm. puisista saranattomista silmälasikehyksistää. Vierailimme myös Lempäälässä sijaitsevassa Kiilto Familyssa. Lisäksi koulumme BN-linjojen opiskelijat saivat vieraakseen Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Timo Antikaisen.

Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Timo Antikainen kertoo Tampereen kaupungin suunnitelmista norssilaisille.

Tampereen kaupungin elinkeinojohtaja Timo Antikainen kertoo Tampereen kaupungin suunnitelmista norssilaisille.

Elinkeinojohtaja Antikainen piti meille Norssilla vankan tietopaketin, joka koostui esim. Tampereen teollisesta historiasta ja siitä, miten teollisuus on muuttunut nykyaikaan. Tarkastelimme Tampereen kaupungin tämän päivän työpaikkoja ja toimialoja. Saimme kuulla Tampereen suurista kauoponkihankkeista skeä siitä, miten kyseiset hankkeet vaikuttavat kaupungin elinkeinoelämään ja millaisin keinoin kaupunki voi vaikuttaa hankkeisiin. Kiinostavaa oli kuulla myös siitä, miten hankkeet etenevät päätettäviksi kaupungissa.

Syyskuun yritysvierailuilla tuoreilla BN -linjalaisilla oli mahdollisuus tutustua eri kokoisiin ja eri toimialoilla toimiviin yrityksiin.

Henkilöstöpäällikkö Johanna Pystynen kertoi meille Vincitin yritystarinan. Yleisesittelystä kävi ilmi, millaisia palveluja ohjelmistoyritys voi tehdä. Johanna antoi meille useita esimerkkejä mobiilipalveluista. Yksi erilaisimmista taisi olla koirien stressitesti. Keskustelimme paljon mm. siitä, miten työntekijät voivat vaikuttaa yrityksen toimintaan. Esimerkiksi Vincitin visio on tehty yhdessä porukalla. Tänä vuonna tiimistä otettiin metaforavalokuvat, jotka kertovat mm. tiimien tavoitteista ja toiveista. Oli kiinnostavaa keskustella erilaisesta toimintakulttuurista kohtuullisen nuoressa yrityksessä.

image

Henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen esitteli Great Place to Work 2014 – kilpailun voittanutta yritystä.

KraaKraa Eyewearin Matti ja Laura ottivat BN-linjan opiskelijat vastaan kesken kiireisten messuvalmisteluiden. Saimme nähdä tuolloin vielä julkistamatoman malliston uutuuksia. Meille esiteltiin myös Matin itse tekemät muotit, joilla yrityksen sangat valmistetaan. Matti kertoi yirttäjän arjesta värikkäästi. Hän myös vakuutti, että raha ei ole suuri motivaattori.

KraaKraa Eyewearin tavoitteena on saada myydyksi asiakkaalle hyvä tuote, jossa on kiva fiilis. Toisaalta yrityksen tuote on laadukas, tekninen tuote, joka myydään optikoille. Matti ja Laura vastasivat hyvin monenlaisiin kysymyksiimme. Saimme jopa vinkkejä siihen, miten tehdä hyvät messut edullisin kustannuksin.

Matti ja Laura KraaKraa Eyewearin pajalla.

Matti ja Laura KraaKraa Eyewearin pajalla.

Kiilto Familyn tehdas Lempäälässä oli kooltaan suurin yritys, jossa syyskuun aikana vierailimme. Kiillon tehdas työllistää Suomessa yli 500 henkilöä, koko konserni kaiken kaikkiaan noin 800 henkeä. Kiillon konttoripäällikkö Juhani Sirainen ja Business Controller Toni Moisio tutustuttavat 14 C-luokan sekä Kiilto Familyyn että antoivat meille tuhdin tietopaketin liiketoiminnan periaatteista yleensä. Monelle businessnorssilaiselle päivän kohokohta oli päästä tutustumaan Kiillon varastoon huomioliivit päällä. Tämän hetken saimme myös ikuistetuksi.

Kiillon konttoripäällikkö Sirainen ja Business Controller Moisio.

Kiillon konttoripäällikkö Sirainen ja Business Controller Moisio.

14C Business Norssin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat tutustuvat Kiillon varastoon.

14C Business Norssin ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat tutustuvat Kiillon varastoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s