Torstaina olimme toimeliaina istanbulilaisten vieraidemme kanssa

Torstaiaamupäivän aloitimme jo tuttuun tapaan Norssin auditoriossa. Lukion rehtori Arja Aalto-Laaksonen esitteli alkuun suomalaista koulujärjestelmää ja lukiokoulutuksen sisältöjä.

imageimage

Seuraavaksi Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion opiskelijakunnan puheenjohtaja Riku Löppönen ja varapuheenjohtaja Emilia Joensuu esittelivät opiskelijakunnan toimintaa Norssissa. Yksi viikon kiinnostavimmista keskusteluista käytiin seuraavaksi kun opiskelijat alkoivat vartailemaan opiskelijakuntien toimintaa molemmissa kouluissa. Doga Schoolin opiskelijakunnat tekevät paljon hyväntekeväisyyttä omassa yhteisössään. Istanbulilaiset opiskelijat joutuvat / saavat myös itse kerätä varat omaan toimintaansa. Näin oppii varsin kekseliääksi sekä oma yhteistyöverkosto kasvaa, kun pitää käydä pyytämässä rahoitusta eri yrityksiltä. Saimme tästä paljon ajateltavaa.

imageimage

Lounaan jälkeen lähdimme vieraidemme kanssa yritysvierailulle Vincitiin, joka on  ohjelmistokehitysyritys. Mira Ylén piti meille kiinnostavan yritysesittelyn. Oli kiinnostavaa kuulla erilaisesta yritys- ja johtamiskulttuurista.

imageimage

Kun olimme päässeet mielenkiintoisten esitysten alkuu, oli hyvä suunnata Tampereen yliopistoon, jossa osallistuimme The United Nations Millennium Development Goals: Pregress and Future -tilaisuuteen. Alkuun kuulimme alustukset johtaja Aaro Rytköseltä ja professori Howy Jacobsilta. Lopuksi oli paneelikeskustelu, johon osallistuivat Jacobsin ja Rytkösen lisäksi dekaani Risto Kunelius ja kansainvälisten asioiden siheeri Varpu Jutila sekä tohtorikoulutettava Harlan R. Barker.

imageimage

imageimage

Ajatuksia herättävän iltapäivän jälkeen suuntasimme takaisin Normaalikoululle, jossa meitä odotti pieni iltajuhla. Turkkilaiset opiskelijat vetivät business tyyliin puvut päälle ja vastaanottivat Tampereen vierailusta todistukset sekä tMBA-opintokonaisuus palkittiin. Illalla oli myös vapaata ohjelmaa, sillä koulun salissa pelattiin futsal-ottelu Suomi-Turkki, jonka vieraamme voittivat.

imageimageimageimageimageimageimageimage

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s