BN-opiskelijoiden vieraana toimitusjohtaja Riitta Varpe

Tammikuussa 2015 kaikkien BN-linjalla opiskelevien norssilaisten vieraaksi saapui Paltan toimitusjohtaja Riitta Varpe. BN-linja on saapunut mukavaan kolmen vuoden ikään, jolloin linjalaisia on lukion jokaisella vuosikurssilla.

Tammikuussa 2015 BN-linjan vieraana toimitusjohtaja Riitta Varpe.

Tammikuussa 2015 BN-linjan vieraana toimitusjohtaja Riitta Varpe.

Paltan toimitusjohtaja piti norssilaisille kiinnostavan puheenvuoron, jonka aikana hän kertoi omasta opintopolustaan ja uratiestään sekä Paltasta, työehtosopimuksista ja edunvalvonnasta. Riitta Varpe kannusti norssilaisia löytämään oman polkunsa, sillä yleensä on hyvä niissä asioissa, joista on kiinnostunut. Ammattiin vie useampi kuin yksi tie. On selvitettävä itselleen parhaimmat vaihtoehdot, ammatin voi hankkia monin tavoin. Eikä kannata turhaan rajoittaa itseään, ei ole erikseen naisten tai miesten ammatteja.Tosin toimitusjohtajalle oli hänen opiskeluaikoinaan sanottu, että naiset ovat tulleet sähköosastolle Teknilliseen korkeakouluun vain aviomiestä etsimään.

Toimitusjohtaja Varpe muistutti sosiaalisten verkostojen tärkeydestä, mutta työ on muutakin kuin seurustelua. Kannattaa opiskella, jotta oppii oppimaan. Kaverin kanssa yhdessä tehden voi saada nopeasti tuloksia aikaan.  Riitta Varpe muistutti myös kielten opiskelun tärkeydestä.

BN-linjan abit Reijo ja Nelli kiittävät Riitta Varpea hyvästä puheenvuorosta.

BN-linjan abit Reijo ja Nelli kiittävät Riitta Varpea hyvästä puheenvuorosta.

Riitta Varpe esitteli BN-linjalaisille Paltan toimintaa ja sen jäsenistöä. Paltassa on 1700 jäsenyritystä ja -yhteisöä. Sen päätoimialat ovat logistiikka sekä informaatio ja viestintä ja hallinto- ja tukipalvelut. Edunvalvontaa ei ole helppo hahmottaa opiskelijanäkökulmasta, mutta puheenvuoron jälkeen moni BN-linjalainen ymmärsi edunvalvontaa huomattavasti paremmin kuin aiemmin oli ymmärtänyt.

Kevään kirjoituksiin valmistautuvat abiturientit saivat toimitusjohtajalta myös hyvän tärpin liittyen lobbaukseen Euroopan Unionissa ja Suomessa. Lobbaus ei ole lahjontaa, lobbarin selkärangasta täytyy löytyä eettinen koodisto. Edunvalvonnan tulee perustua tosiasioihin ja sen on oltava avointa. Riitta Varpe selvitti lopuksi myös EU:n päätöksentekoon liittyviä seikkoja käyttäen esimerkkinä EU:n rikkidirektiivin syntyyn vaikuttaneita tekijöitä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s