Kansainvälistä yhteistyötä Istanbulissa

Jätimme joulukuussa tampereella hyvästit istanbulilaisille vieraillemme sanoihin, kunnes jälleen tapaamme. Huhtikuussa olikin aika jälleennäkemiselle. Tampereelta lähti kuuden lukiolaisen ja kahden opettajan delegaatio kohti Istanbulia, jotta osallistumme vuosittaiseen yhteistyökoulumme Doga Schoolin järjestämään tMBA Summit viikkoon.

IMG_1281 Avcilar Aasiaan Eurooppa_oikealla_Aasia_vasemmalla Kurtkoy suomalaiset

Meillä oli ilo työskennellä viikon ajan todella kansainväliisessä ilmapiirissä, sillä digitaalisten teenager MBA -opintojen suorittavia nuoria opettajineen oli useasta maasta. Viikon aikana saimme tutustua nuoriin mm. Dubaista, Saksasta, Alankomaista, Venäjältä  ja tietysti isäntämaa turkkilaisiin. Opettajilla oli mahdollisuus vaihtaa ajatuksia tMBA -opinnoista saaduista kokemuksista. Ja keskustella eri maiden koulujärjestelmien yhtäläisyyksistä ja eroista.

Vauhtia Opet Lähdössä Istanbul_näkymä Beyogly

Viikon aikana ehdimme myös tutustua erittäin hyvin Istanbulin massiivisiin liikenneruuhkiin. Julkinen liikenne toimii suurkaupungissa kuitenkin varsin sujuvasti.  Oli meillä myös mahdollisuus vapaa-aikaan, jolloin ehdimme tutustua pieneen osaan kaupungin upeista nähtävyyksistä.

Galatan_torni Hagia_Sofia Hagia_kupoli Istanbul1 Sininen_moskeija Sininen_sisä

Summit 2015 – viikon virallisessa ohjelmassa oli mm. useita luentoja, joita pitivät professorit mm. Yhdysvalloista ja Isosta-Britanniasta. Maanantaina kaikki tMBA -opintoja suorittavat koulut esittelivät oman Food waste -aiheisen projektinsa tuloksia sekä omaa kouluaan Istanbulin Aasian puolella olevalla Kurtköyn kampuksella. Keskiviikkona olimme mukana varsinaisessa tMBA Summit 2015 -kokouksessa usean sadan Doga Schoolin opiskelijan kanssa Lufti Kirdar Congress Centerissa.

tMBA_Summit tunnilla

Huomasimme jälleen kerran, että kansainvälinen yhteistyö on väliin haasteellista, mutta hyvin palkitsevaa ja opettavaa. Viikko päättyi juhlalliseen yhteiskuvaan, jossa ovat mukana suunnilleen kaikki viikon ohjelmaan osallistuneet. Palasimme takaisin kotiin väsyneinä, mutta paljon uutta nähneinä ja oppineina.

tMBA15 Beykoz_patsas Kampuksella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s