BN-linjan ensimmäisen vuosikurssin syksyn ensimmäiset vierailijat

Jukka Nieminen

Syksyllä 2019 Business Norssi -linjan opinnot aloittaneen ryhmän ensimmäinen vieras oli itseoikeutetusti BN-linjan ohjausryhmän puheenjohtaja, Teknologiateollisuuden aluepäällikkö Jukka Nieminen. Hän kertoi teknologiateollisuudesta ja talousnäkymistä Pirkanmaalla.

Opiskelijat kuuntelivat mielenkiintoista esitystä innokkaasti ja hämmästelivät mm. sitä, että Nieminen kertoi suomalaisten työajan olevan Euroopan lyhimpiä.  Toinen asia joka, herätti paljon ajatuksia ja keskustelua oli se, kuinka teknologia-alalla edelleen valtaosa työntekijöistä on miehiä. Niemisen toteamus, että ”naisten osaamista kaivataan alalla” vahvistikin ajatuksia siitä, että sukupuolten mukaan jakautuneista työmarkkinoista on todellakin jo aika luopua!

Elina Hykkonen

Ennen lukuvuoden ensimmäisen jakson päättymistä ehdimme käydä myös vierailulla Pirkanmaan liitossa. Ohjelmajohtaja Elina Hykkönen kertoi, että Pirkanmaan liiton tehtävä on palvella Pirkanmaan asukkaiden parasta. On tärkeää, että maakunnassa on riittävästi yrityksiä ja työpaikkoja.

Asukasluvultaan Pirkanmaa on toiseksi suurin maakunta Suomessa, noin 10% väestöstä asuu täällä. Tampereen seutu on vetovoimainen seutukunta. Useissa tutkimuksissa suomalaiset ovat kertoneet, että jos heidän tulisi muuttaa jonnekin Suomessa, niin Tampere olisi mieluisin vaihtoehto.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s