Business Norssin syksy alkoi juhlatunnelmissa

Valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9.2019 pidettiin kaksi suurta juhlaa Mediapoliksella Tampereen Tohlopissa. Tampereen kauppakamari vastasi juhlajärjestelyistä yhdessä yrittäjyysverkoston kanssa. Päiväjuhlan teemana oli ”Yrittäjyyskasvatus perusopetuksesta korkeakouluun”.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Päivätapahtumassa järjestettiin yrittäjyyteen, yrittelijäisyyteen ja omaan aktiivisuuteen rohkaiseva toimintarata 240 peruskoulun 4-luokkalaisille. Toimintaradan pajoja tarjosivat mm. TAT Yrityskylä, Ylöjärven lukion Yrittäjyyslinja, Suomen 4H-liitto, Tampereen yliopiston Fablab sekä Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion Talous- ja elinkeinoelämän linja eli Business Norssi.

Business Norssilaiset järjestivät yhden työpajan 4-luokkalaisille. Työpisteellä kehitettiin luovia ideoita. Yrittäjä tarvitsee luovuutta rohkeiden ideoiden ja ratkaisujen tekemiseen. Yrittäjän päivässä 4-luokkalaiset osoittivat, että heiltä ei ideat hetkessä lopu.  Päivän päätteeksi vierailijat antoivat monenlaista palautetta toimintapisteistä. BN-linjalaisia ilahdutti etenkin alla oleva kommentti:
”… tosi hyviäkin pisteitä löytyi: ”Yliopiston piste, jossa keksittiin uusia käyttötarkoituksia. Pisteellä oli paljon nuoria töissä ja he opastivat hienosti.

Iltajuhlaan oli kutsuttu suuri joukko päättäjiä, yrittäjiä ja yrittäjyyskasvatuksen parissa työskenteleviä. Pääpuhujana oli Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi hän arvioi, että yrittäjät määrittävät Suomen ja koko maailman tulevaisuuden. Suomessa alkavalla vuosikymmenellä yrittäjistä eläköityy kolmannes, ja nyt yrityksiä kuolee enemmän kuin niitä syntyy. Nuoria siis tarvitaan. Romakkaniemen mukaan on  tärkeää, että kouluissa parannetaan työelämälähtöisyyttä. Suunta näyttää hyvältä, sillä talous- ja yrittäjyysaiheita on lisätty opetussuunnitelmiin.

Romakkaniemi

Toimitusjohtaja Romakkaniemi korosti, että lopulta kaikki lähtee kannustavuudesta. ”Tarvitsemme kannustavan yhteiskunnan, jossa hyvällä idealla, kovalla työllä ja sitkeydellä voi vaurastua. Siinä vaurastuu yrittäjän lisäksi moni muukin.”

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s