Vieraisilla ruotsalaisessa lukiossa

Menimme Thoren Business Schooliin klo 10. Menimme koulun aulaan, josta meidät ohjattiin avustavan rehtorin pitämään esitykseen. Esityksessä esiteltiin koulua sekä puhuttiin taloudesta ja koulutuseroista Suomen ja Ruotsin välilä. Avustava rehtori Johan kertoi meille miten ruotsalainen koulujäjestelmä toimii. Mielestämme se oli hyvin erilainen verrattuna Suomeen vaikka samoja asioita olikin. Meille tarjottiin myös hedelmiä syötäväksi samalla, kun kuuntelimme esitystä.

Avustavan rehtori esittelydia.

Avustavan rehtori esittelydia.

Esityksen jälkeen menimme syömään koulun tarjoaman lounaan. Tarjolla oli jauhelihakastiketta ja pastaa. Koulussa oli todella laaja tarjonta erilaisia salaatteja ja juomia. Mielestämme ruoka oli hyvää. Ruokailumme kesti 45 minuuttia, jonka jälkeen jatkoimme matkaa. Meidät jätettiin hetkeksi pyörimään käytävälle, jossa kuljeskelimme koko ajan edestakaisin.

Seuraavaksi keskustelimme suomenruotsalainen matematiikan opettajan Jennin kanssa Suomen ja Ruotsin matematiikan koulutuksen eroista. Hän osasi suomalaisen taustansa takia puhua meille Suomea. Päädyimme lopputulokseltamme siihen, että suomalainen matematiikan opetus on huomattivasti parempaa ja tehokkaampaa kuin ruotsalainen.

Matematikan opettaja ohjasi meidät Thoren Business Schoolin yrittäjyyslinjan laskentatoimen  oppitunnille, jossa pidimme omat esitelmämme eri aiheista. Esitysten jälkeen keskusteltiin eri asioista ruotsalaisten opiskelijoiden kanssa. Samalla meille tarjottiin pullaa ja mehua.
Tämän jälkeen saimme loppupäivän vapaata laivan lähtöön asti. Niinpä lähdimme pois koululta.
Thoren business schoolista jäi meille positiivinen kuva.

Teksti ja kuva: Anttoni Torvinen et al.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s