Personal Finance Programme -projekti on valmistunut!

Personal Finance Programme –projektissa on tavoitteena lisätä eurooppalaisten nuorten oman talouden hallintataitoja. Projektissa mukana ovat Royal Grammar School Lancasterista, Yhdistyneistä Kuningaskunnista, Il Liceo Europeo Reggio Emiliasta Italiasta, Emphasys Centre Nicosiasta, Kyprokselta, DHE Solutions Lancasterista, Yhdistyneistä Kuningaskunnista sekä Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio. 

Personal Finance Programme (PFP -projekti) on Euroopan unionin rahoittama Key Action II projekti, jossa tavoitteena on innovaatioiden ja hyvien käytänteiden edistäminen. Projektin aiheeksi valittiin nuorten talouden hallintataitojen edistäminen. Arjen talousosaaminen on keskeinen kansalaistaito niin nuorille kuin vanhemmillekin. Viime vuosina maksuhäiriömerkinnät ovat yleistyneet. Viime kesänä uutisoitiin, että yli 380 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä.

Personal Finance Programme -projektissa lähdettiin liikkeelle selvittämällä, millaisia aineistoja on jo olemassa talouden hallintataitoihin liittyen. Lisäksi päätettiin tehdä kyselyt sekä opiskelijoille että huoltajille siitä, mistä talousasioista heidän mielestään pitäisi saada oppia. Edellä mainittujen kyselyiden vastauksien pohjalta valittiin seuraavat moduulit PFP-projektissa laadittavaan oman talouden ohjelmaan:

Pankkitili ja -kortti
Internetin tietoturva
Palkka ja kuinka osaan lukea palkkakuitin
Verot
Budjetin laatiminen
Lainat
Asuntolaina
Vakuutus
Sijoittaminen
Eläkkeet

Norssin lukion aiheiksi valikoituivat verot ja vakuutukset. BN-linjan 18C ryhmä on työstänyt materiaalia niin verotuksesta kuin vakuutuksesta sekä suomeksi että englannin kielellä. Englannin kielessä olemme saaneet apua lehtori Antti Hiitiltä. Aineistoihin voit tutustua projektin kotisivulla.  PFP-projektille on avattu myös oma oppimisympäristö Moodleen. Löydät sen projektin kotisivulta.

Kaikista moduuleista on tehty vähintään englannin kielellä seuraavat materiaalit:
ohje opettajalle
tuntisuunitelma vinkkilinkkeineen
diaesitys
opas opiskelijalle
video
tehtäviä

PFP-projektissa valmistettuja aineistoja testattiin keväällä 2019 Nikosiassa, Kyproksella suomalaisin, brttiläisin sekä italialaisten opiskelijoiden voimin. Opiskelijoilta ssadun palautteen mukaan aineistoja on muokkattu ja kehitetty.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Sokerina pohjalla: opiskelijoiden ajatuksia Kyproksen keväisen testijakson jälkeen:
”Sain uusia ystäviä, joiden kanssa pidän yhteyttä koko lopun elämääni.”
”Vaikka kaikki ei aina mennyt ruusuilla tanssien, matka oli kaiken vaivan arvoinen.”
”Englannin kielen käytännönharjoituksia tuli runsaasti. Se oli hyödyllistä.”
”Opintomatka oli työntäyteinen, mutta hauska.”
”Testitunneilla opimme paljon uutta.”
”Jalkapalloa ja unohtumattomia hetkiä!”

erasmus

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s